Behandelingen

Periodieke controle

Tijdens de halfjaarlijkse tandartscontrole controleert de tandarts uw gebit grondig op cariës gaatjes in tanden en kiezen en eventuele tandvleesproblemen.
Uw gebit wordt gereinigd door de preventie assistent of mondhygiënist. Het kan nodig zijn om röntgenfoto’s te maken om uw gebit nog beter te kunnen bestuderen.

Mondhygiëne & Preventie

‘Voorkomen is beter dan genezen’
Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Daarnaast is het goed om te realiseren dat een goede mondhygiëne essentieel is voor het slagen van iedere tandartsbehandeling. Het verhoogt de duurzaamheid van alle behandelingen.
Voor reiniging van uw gebit kunnen we u verwijzen naar de preventie-assistente of de mondhygiëniste.

Wat is het verschil?

Preventie-assistente

Een preventie-assistente is een assistente die een extra cursus heeft gevolgd om tandsteen te mogen verwijderen, wat boven de tandvleesrand zit. Blijkt bij de controle dat er een beetje tandsteen zit of u een lichte vorm heeft van tandvleesontsteking dan zal de preventie-assistente uw gebit reinigen, een instructie geven indien nodig en vervolgens uw gebit nog even polijsten.

Mondhygiëniste

Heeft u uitgebreidere tandvleesproblemen dan zal u worden verwezen naar de mondhygiëniste.
Hiervoor wordt altijd een aparte afspraak ingepland. De mondhygiëniste heeft een HBO-studie afgerond en is een expert op het gebied van preventie. Zij maakt niet alleen boven de rand van het tandvlees schoon maar behandelt ook parodontitis waarbij uitgebreid onderzoek gedaan wordt en ook onder het tandvlees wordt gereinigd. Patiënten blijven vaak bij de mondhygiëniste onder controle zodat het tandvlees gezond en stabiel blijft.

Kinderen naar de tandarts

‘Jong geleerd is oud gedaan’
Een goede verzorging van de mond is juist ook voor kinderen belangrijk. Neem daarom uw kind vanaf 2 jaar mee naar de tandarts, zodat het kan wennen aan de praktijk. Zo leert uw kind spelenderwijs het belang van een gezond gebit. Wij adviseren kinderen 2 keer per jaar op controle te laten komen. Behandelingen van kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering zonder eigen risico kosten.

Wortelkanaalbehandeling

Met een wortelkanaalbehandeling kan een tand of kies worden behouden en kan pijn, verkleuring of een ontsteking worden weggenomen.
Veel mensen vrezen voor een wortelkanaalbehandeling maar dit hoeft helemaal niet, onder goede verdoving wordt het inwendige van een tand of kies schoongemaakt en opgevuld.
Tandarts Beatriz Vera heeft zich gespecialiseerd op deze behandelingen.

Kroon-& en brugwerk

Kronen zijn duurzame en natuurlijke restauraties van porselein, zirkonium of metaal.
Als er onvoldoende houvast is voor een normale vulling is een kroon een mooi alternatief. Een kroon is een op maat gemaakt kapje van porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Hij is bedoeld als behoud van tanden en kiezen. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Tanden en kiezen die zwak zijn geworden, kunnen met een kroon nog jaren mee. Tanden en kiezen die verkleurd en/of slecht gevormd zijn, gaan er weer prachtig uitzien.

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Hij bestaat uit twee of meer kronen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd, die over twee of meer pijlers worden geplaatst. De pijlers zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open gebitsruimte. Een brug kan worden geplaatst om beter te kunnen kauwen of het uiterlijk te verbeteren.

Met behulp van onze Dentale Scaner Itero kunnen wij makkelijker een kroon of brug uitvoeren.

Implantologie

Bij een verloren tand of kies wordt vaak een implantaat geadviseerd.
Implantaten dienen als vervanger voor eigen tanden of kiezen. Een implantaat is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese geplaatst. Het implantaat zit stevig vast en functioneert hetzelfde als uw andere tanden en kiezen.

Wanneer wordt een implantaat geplaatst?
Een implantaat kan echter alleen geplaatst worden indien er voldoende kaakbot aanwezig is. Het implantaat wordt immers in het kaakbot geplaatst en wordt hierdoor vastgehouden. Nadat een implantaat wordt geplaatst zal een periode van 3 tot 6 maanden worden gehanteerd voordat het implantaat kan worden belast met een kroon.

Tandprothetiek (kunstgebit)

De tandprotheticus is dé expert voor het aanmeten en vervaardigen van gebitsprotheses.
Wanneer er sprake is van een meer uitgebreide reparatie van uw gebit kan de hulp van een tandprotheticus worden ingeroepen. Doordat bij Tandartspraktijk Jagtkade een tandprotheticus werkzaam is kunt u hier doorgaans snel terecht.

De protheticus maakt een afdruk van uw gebit, vervolgens zet hij in een laboratorium de afdruk om in het definitieve werkstuk. In een tandtechnisch laboratorium worden niet alleen protheses gemaakt maar ook frames, bruggen, kronen, klikgebitten en diverse andere werkstukken.

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde is gericht op de uiterlijke verfraaiing van het gebit.
Als u niet tevreden bent met het uiterlijk van uw gebit kunt u bij ons terecht voor behandeling. Door middel van verschillende technieken kunnen we uw glimlach weer stralend maken. Behandelingen kunnen onder andere gericht zijn op het corrigeren van verkleurde tanden, de vorm en positie van uw tanden.

Bleken
Het bleken van tanden is een echte hype geworden. Omdat een verkeerd bleekproces schade aan uw gebit kan brengen adviseren wij u om het bleken van tanden altijd in overleg te doen. Voordat er ook maar iets aan je tanden wordt gedaan, is het belangrijk dat ze grondig worden bekeken en jouw wensen en verwachtingen in kaart worden gebracht.
De methode waarmee we in onze praktijk werken is thuis bleken, dit resultaat blijft mooier op de lange termijn. Voor deze methode dient er een individueel bitje gemaakt te worden, hiervoor maakt de tandarts eerst een afdruk van uw tanden. Na enkele dagen is het bitje gereed om opgehaald te worden samen met het bleekmateriaal en instructies.

Invisalign
Invisalign is een onzichtbare beugel en een doeltreffende manier om je tanden recht te laten zetten. Met behulp van de iTero Element-scanner kunnen wij een snelle en nauwkeurige digitale 3D-scan van je gebit maken en een op maat gemaakt behandelplan voor je uitstippelen. Door middel van een ClinCheck kun je zien hoe je tanden er na afloop van de Invisalign behandeling uit zullen zien, nog voordat de behandeling is begonnen. Wij kunnen voor uw een gepersonaliseerd design van uw gebit maken.
www.invisalign.nl

Facings
Een facing is een dun schildje van porselein dat geplaatst wordt op een tand of kies. Met facings worden cosmetische oneffenheden weggewerkt. Dit kan gaan om afgebroken hoekjes, spleetjes opvullen en scheve tanden recht laten lijken. Een facing is een duurzame oplossing en verkleurd niet.

iTero Elements scanner
De intra-orale Itero Elements scanner is een belangrijk onderdeel van de digitale workflow. Door deze innovatie is de mondweergave in een mum van tijd zeer nauwkeurig vastgelegd. Deze gegevens kunnen direct worden verwerkt. De intra-orale mondscanner biedt een hoog niveau van behandelcomfort. Kokhalzen, vieze smaak van het afdrukmateriaal of beperkte ademhaling kunnen de patiënten in veel gevallen worden bespaard.